Bijzondere activiteiten.

Excursies.

-Excursie naar een interessant wijngebied

-Wijnproeverij

-Wijnbedrijven in de regio

 

Deskundigheidsbevordering.

Regelmatig wordt er een deskundige uitgenodigd. De juiste keuze van gist en enzymen is bepalend voor het slagen van het wijn maken. Maar ook de temperatuur tijdens het gisten en de duur van de gisting zijn belangrijk. Het nauwkeurig meten van de zuurwaarde en het suikergehalte is onontbeerlijk. Deskundigen kunnen de leden verder helpen om de kwaliteit te     verbeteren.

Huldiging

Een maal per jaar is er een landelijke wijn keuring in Wijchen. Er zijn diverse respectabele prijzen gewonnen bij de landelijke keuring.

 

Cursus "Zelf wijn maken"

 5 avonden + terugkomavond

  • Zelf wijn maken; de praktijk en de theorie
  • Materialen en ingrediënten voor 5 liter eigen wijn
  • Het boek “wijn maken voor beginners”
  • 1 jaar lidmaatschap van het gilde 
  • Informatie bij 06 22675112 of e-mail: achterhoekwijngilde@gmail.com

Maak jouw eigen website met JouwWeb